CHATSWORTH HOUSE

revista-magazine-escaparates-retail-design-chatsworth-house-vishopmag-001

BAKEWELL.

When English stately home Chatsworth House commissioned to Raw-Edges to create a piece inside its 19th century sculpture gallery as part of an exhibition of seat furniture named «Make Yourself Comfortable» at Chatsworth – they thought it would be a great opportunity to apply Endgrain.

As soon as they saw the sculpture gallery they were fascinated by the idea if introducing colour to the space in order to create a dialogue with its monochrome sculptures and interior. The green and red pigments were chose to relate to the mosaics that can be seen on the plinths in the gallery.

Rather than designing a single piece of furniture they chose to transform the 300-square-metre space with an installation that extends across the full room. The house being surrounded by a vast and striking landscape, they liked the idea of bringing the outside inside and turning the gallery into a garden.

Furniture is usually mobile. They played with the notion and thought of pieces that grow from the ground and looks similar to tree trunks. They used pieces of dye-soaked timber to create a patterned floor, with benches and stools emerging from more densely coloured areas.

A coloured pathway winds through the space of the gallery, leading from one bench to another. Each seat is positioned to allow the sitter to view particular sculptures.

revista-magazine-escaparates-retail-design-chatsworth-house-vishopmag-002  revista-magazine-escaparates-retail-design-chatsworth-house-vishopmag-004 revista-magazine-escaparates-retail-design-chatsworth-house-vishopmag-005revista-magazine-escaparates-retail-design-chatsworth-house-vishopmag-003

Photos: Raw-Edges.

Vishop Magazine © 2018 All Rights Reserved

Diseño, Visual Merchandising e Interiorismo comercial.

Powered by fyuns